четвер, 18 березня 2021 р.

«Ні, я жива! Я буду вічно жити!..», присвячена 150 – річчю від дня народження Лесі Українки

 Вогонь пісень Лесі Українки палає уже півтора століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди несла їм вогонь своїх поезій, цю іскру Божу за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків. То ж нехай нев’янучими квітами вплітається у вогонь безсмертя славній землячці наша подяка з нагоди вшанування її 150 – річчя від дня народження. Хай звучить слово Лесі і слово про Лесю.

23 лютого 2021 року в читальному залі Публічної бібліотеки Локачинської селищної ради пройшла літературно – музична година
« Ні, я жива! Я буду вічно жити!..», присвячена 150 – річчю від дня народження Лесі Українки.
На заході звучали вірші Лесі Українки та пісні на її слова у виконанні дітей та викладачів дитячої музичної школи - солістка Маріанна Логвинюк та учениця 4 класу по класу фортепіано Аня Поколюк, учениці 5 класу Анастасії Помазанко Локачинської ЗОШ, працівників районного будинку культури.
Неможливо без хвилювання було слухати уривок з твору М. Олійника «Дочка Прометея», який прочитала ведуча заходу Ілона Веремчук.
На заході були присутні учні Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею, користувачі бібліотеки та заступник начальника управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради Наталія Сафронова.









Немає коментарів:

Дописати коментар