вівторок, 8 серпня 2023 р.

 


#28липня_День_української_державності


🇺🇦День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьби за незалежність, єдність та щасливе життя.
28 липня - День Української Державності. Це свято зміцнює зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. День, коли ми всі об’єднані єдиною великою ідеєю, ідеєю нашої спільної перемоги над ворогом, ідеєю відстоювання нашої держави України, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі.
📙 З нагоди ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ в Публічна бібліотека Локачинської селищної ради організували виставку-інсталяцію «Українська державність - тисячолітня історія нашого народу».
Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам'ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити.
З Днем української державності!💙💛


 У Публічна бібліотека Локачинської селищної ради організувано книжкову виставку про видатних жінок України "Славетні жінки України"

🇺🇦
📖Протягом багатьох століть жінки у всьому світі керували державами, боролися за права своїх народів, робили наукові відкриття, писали літературні твори, надихали на подвиги і самі ставали першовідкривачами. Імена багатьох з них стали загальновідомими і є символами влади, мудрості, стилю, краси, милосердя, надії. Про інших ми навряд чи чули, але це не робить їхні досягнення менш цінними і не настільки вагомими. Саме про це книжкова виставка, яка експонується в відділі абонементу бібліотеки.
📙Тож, запрошуємо усіх охочих відвідати виставку і дізнатися про жінок, котрі відіграли головні ролі в житті і розвитку України.

 У День Конституції України вітаємо всіх зі святом свободи, рівності та справедливості! Нехай наша Конституція залишається вічною гарантією нашої держави, національної самостійності, самосвідомості та демократії. Мирного неба! ПЕРЕМОГИ!

До Дня Конституції України у Публічна бібліотека Локачинської селищної ради до уваги користувачів оформлена книжкова виставка “КОНСТИТУЦІЯ - СИМВОЛ НЕЗАЛЕЖНОЇ ДЕРЖАВИ», яка знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України.
Бережімо нашу Конституцію, вивчаймо її та дотримуймося її норм, сприяючи процвітанню нашої Батьківщини!
Слава Збройним силам України!

до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

 

📚22 червня 2023 року до бібліотеки завітали учні
Локачинської філії Оваднівського професійною ліцею
із куратором групи Гурська Наталія Вікторівна.
📗Бібліотекар абонементу Одіон Діна гостинно зустріла екскурсійну групу. Більшість учнів відвідували бібліотеку вперше. Першокурсники виявили зацікавленість та увагу до цього заходу.
📙Працівник книгозбірні ознайомила присутніх із правилами користування бібліотеки, з сучасними формами обслуговування користувачів та з книжковими виставками бібліотеки.
📔В межах екскурсії бібліотекар провела інформаційну бесіду “Забуттю не підлягає” до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, яке відзначається 22 червня.
💻Далі екскурсію продовжила бібліотекар з інформаційних технологій Ілона Веремчук, яка ознайомила присутніх з Хабом цифрової освіти бібліотеки. Розповіла про онлайн-платформу “Дія. Цифрова освіта” та про послуги, якими можна скоритистатись в Хабі.
Отож, приходьте до нас – порадимо, допоможемо, навчимо! Нагадуємо, що у нас можна також отримати такі цифрові послуги:
🔸️Вільний і безкоштовний доступ до мережі WI–FI, робота на комп’ютері;
🔸️Роздрук матеріалів, сканування та копіювання документів, перенесення інформації на електронні носії;
🔸️Консультації щодо окремих можливостей та послуг Дії;
🔸️Оплата послуг через системи 🔸️Інтернет-банкінгу: комунальні послуги, придбання квитків на транспорт тощо;
Замовлення товарів через інтернет, онлайн купівлі;
🔸️Електронна черга на закордонний паспорт та ID-паспорт;
🔸️Створення електронної пошти;
🔸️Робота на комп'ютері з використанням офісних програм;
🔸️Замовлення та отримання державних онлайн-послуг через сервіс «Портал державних послуг»;
🔸️Реєстрація у соціальних мережах, відео-конференції Skype, ZOOM (консультації та навчання).
Ми відкриті до нових екскурсій, гостей. Приходьте, приводьте друзів!🤗

 Нагадуємо, що наша бібліотека входить до мережі цифрових хабів, де власне й можна безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Також у бібліотеці можна проконсультуватися щодо окремих можливостей та послуг Дії.

Давно мріяли навчатися у Projector або не перший рік поглядаєте на креативні професії? Дія.Освіта та Projector створили одразу три освітніх серіали, які допоможуть наблизитися до роботи в ІТ. І навіть знання коду необов’язкове 🙌🏻
UI/UX-дизайнер
Не подобається застосунок чи бісить сайт? Після перегляду освітнього серіалу дізнаєтесь, як UX/UI-дизайнери роблять інтерфейси зручними та візуально приємними.
Графічний дизайнер
Одна з найпопулярніших цифрових професій, адже дизайн потрібен всім та всьому: від сайту до покажчика в метро. Освітній серіал містить 7 серій та розповідає все про роботу графічного дизайнера.
Продакт-менеджер
Познайомтесь з професією з освітнім серіалом «Вступ до IT продакт-менеджменту». Після перегляду будете легко орієнтуватися в етапах розробки продукту, метриках, а також правильно аналізуватимете ринок, продукт та користувачів.
До речі, саме ці серіали є одними з найпопулярніших на платформі Дія.Освіта з моменту запуску🔝
👉Не зволікайте, приходьте до нас)

З нагоди свята Святої Трійці на абонементі розгорнута виставка-інсталяція


🌿 "Ой, земле радістю умийся - прийшла до нас Зелена Трійця"🌿
🌿Трійця — одне з дванадцяти головних православних свят. Іноді його ще називають днем зішестя Святого Духа. З цієї назви видно, з якою подією пов'язана таке святкування. Власне, з описаним в Біблії зішестям на землю Святого Духа, яке провіщав Ісус Христос і яке показало, а заодно і довело триєдність Бога, тобто існування трьох Осіб єдиного по суті Бога — Отця, Сина і Святого Духа.
🌿Що таке Трійця?
Трійця — в християнських уявленнях Бог, сутність якого єдина, але Його буття є особистісне ставлення трьох іпостасей: Отця — безначальної першооснови, Сина — абсолютного Сенсу, що втілився в Ісусі Христі, і Духа Святого — животворящого Початку.
🌿Є у Трійці і інша назва — П'ятидесятниця. Ця назва вказує на дату святкування — на п'ятдесятий день після Великодня, до якої, як відомо, прив'язані багато християнських торжеств. Також в Україні широко вживають назви "Зелені Свята", "Зелена Неділя", "Зіслання Святого Духа".
Хай Дух Святий буде над вами,
Простелить долі стежку, квіток пелюстками,
Зелена гілочка нове життя вдихне в оселю,
Щоб ви були здорові та веселі!



Оновлено дитячий абонемент

https://www.facebook.com/profile.php?id=100037207286371 

Оновлено дитячий абонемент
🌞 Гарно і затишно стало в дитячому абонементі Публічної бібліотеки Локачинської селищної ради.
🤗 Бібліотека стала сучасною завдяки проведеному ремонту двох дитячих кімнат: замінено всі вікна, встановлено нові двері, змонтовано натяжну стелю, поцикльовано паркет, стіни кімнат розфарбовано в яскраві кольори. Повністю замінено стелажі для книг. Створено ігрову зону. Очікуємо на нові столи, стільці та нові книги.
💛Такі зміни в бібліотеці підтримує влада Локачинської громади. Завдячуючи їм, ми тепер маємо затишний куточок👌, де буде відбуватися багато цікавого: проводитимуться майстерки, читання дитячих казок📖 та дозвілля дітей👫. Також у перспективі – створити невеликий дитячий кінозал🖥. А найважливіше: тут завжди лунатиме дитячий щирий сміх🤗.
Двері Локачинської бібліотеки завжди відчинені для дітей нашої громади та ВПО. Тепер тут можна не тільки почитати чи взяти улюблену книгу, а радісно й приємно провести час🥰.